Om lag te verminderen hebben we limieten toegepast op de server. Hiertoe mogen er per chunk niet meer dan 20 spawners staan. Verder hebben we op de server een Moblimiter lopen. Dit betekent dat als er te veel mobs bij elkaar in 1 chunk staan er automatisch mobs worden verwijderd.

Om te voorkomen dat jouw dieren verdwijnen raden wij aan om tussen elke 20 dieren 25 lege blokken te plaatsen. Dit zal voorkomen dat je dieren plotseling verdwijnen. Een chunk is een gebied van 16x16 blocks. Met Windows kan je een chunk zien door F3 en G tegelijk in te drukken.

De mob limieten zijn verdeeld in groepen. De mobs in een groep worden samen opgeteld. Als het limiet van de groep wordt bereikt worden en mobs verwijderd die het limiet overschrijden tot aan het limiet. Individuele mobs behoren niet bij een groep, die worden los opgeteld. Je zou dus: 20 varkens, 20 Cod en 10 villagers in 1 chunk kunnen hebben.

De huidige Mob limieten zijn:

 Dieren (20)
Sea Animals (20) 
Monsters (40) 
Nether(40) 
Pig
Cod
Zombie
Blaze
Cow
Salmon
Skeleton
Zombie Pigmen
Horse
Squid
Slime
Magma Cube
Rabbit
Tropical Fish
Creeper
Enderman 
Sheep
Pufferfish
Spider
 
Chicken

Cave Spider
 
Donkey

Enderman
 
Fox
 
Witch 
 
Mule
 
Drowned
 
Llama
 
Husk
 
Panda
 
Phantom
 
Wolf
 
Silverfish
 
Mushroom Cow
 
Stray
 
Parrot
 
Witch
 
Ocelot
 
Zombie Villager
 
Goat
 
 
 
Sniffer
 
 
 

 Individuele Mobs (ook per chunk):
 Aantal per chunk:
 Turtle
5
 Dolphin
5
 Iron Golem 
20 
 Wandering Trader
3
 Bee
6
 Villager
10
 Axolotl
 5
 Frog
 5

Overige limieten:
Item Frame
40
Armor Stand
10
Hopper
50
Observer
200
Blok/Item
Limiet 
(Sticky) Piston
150

Je kunt maar maximaal 3 wolven achter je aan laten lopen. Als je al 3 wolven achter je aan hebt lopen en je probeert een andere achter je aan te laten lopen gaat een van de 3 die al liepen zitten.