Wat is Torchcraft?
TorchCraft is een Nederlandse server voor het spel Minecraft, dat vaak omschreven wordt als virtuele lego omdat je er alles mee kunt bouwen wat je wilt. Op TorchCraft is het mogelijk om alleen of samen met iemand anders te bouwen, tegen elkaar te vechten of gezellig met elkaar te chatten.

Spelen op TorchCraft is helemaal gratis, het enige wat uw kind nodig heeft is een legale versie van het spel Minecraft. Wel hebben wij een winkelsysteem waar spelers extra functies kunnen kopen. Een aankoop is echter absoluut niet verplicht. Spreek zelf met uw kind af of hij/zij iets mag kopen. Deze aankopen gebruiken wij enkel om de server draaiende te houden. Verder is alles vrijwilligerswerk.

Hoe veilig is TorchCraft?
Ons uitgangspunt is dat TorchCraft een leuke plezierige omgeving dient te zijn voor iedereen. Wij zorgen er dan ook voor dat uw kind rustig en veilig kan spelen. Dit doen we onder andere met een team van mensen, ook wel moderators genaamd. Zij zorgen er op de server voor dat mensen bestraft worden als ze zich niet gedragen. Die straf kan slechts een waarschuwing zijn, maar kan in het uiterste geval ook betekenen dat de toegang tot de server volledig wordt ontnomen.

Uiteraard is het belangrijk dat u ook zelf betrokkenheid houdt bij wat uw kind op de server doet. Wij willen u vragen om bij uw kind te benadrukken dat hij of zij nooit persoonlijke informatie (e-mail, woonadres, telefoonnummer, etc.) met anderen deelt.

Naast onze spelserver hebben we ook een Discord-server. Discord is een (gratis) programma waar uw kind veilig met andere spelers kan bellen en/of chatten. Let ook goed op wat uw kind buiten onze server/discord van TorchCraft om op Skype, Discord of soortgelijke chatprogramma's met medespelers bespreekt. Daar hebben wij namelijk geen zicht op.

Voor ons is het belangrijk dat uw kind goed luistert naar de moderators. De moderators zorgen er voor dat uw kind veilig kan spelen, maar een minimale vereiste is dan wel dat er door iedereen geluisterd wordt. Moderators zijn op de server te herkennen aan de tag [Mod] voor hun naam en in de Discord te herkennen aan hun blauwe naam.

Mijn kind is verbannen
Om onze server zo veilig mogelijk te maken zorgen wij ervoor dat mensen die zich niet aan de regels houden niet meer op de server of de Discord kunnen, ook wel 'verbannen' of een 'ban' genaamd. Als uw kind een ban heeft dan heeft hij zich doorgaans niet aan onze regels gehouden. Een overzicht van de regels en de daarbij behorende straffen treft u aan op onze pagina met de regels.

Natuurlijk kan het voorkomen dat wij een fout hebben gemaakt. Daarom kunt u of uw kind een ticket aanmaken met het verzoek om het verbannen ongedaan te maken. Een dergelijk verzoek proberen de moderators zo snel mogelijk te behandelen. Uit de terugkoppeling in het ticket zal blijken of de ban van uw kind opgeheven wordt of dat uw kind alsnog verbannen blijft. Als hij verbannen blijft wordt daar echter altijd een onderbouwing voor gegeven. Een ticket kan aangemaakt worden door een mail te sturen naar hulp@torchcraft.nl.