Mocht je een vraag hebben is de kans groot dat het antwoord hieronder te vinden is!

Hoe join ik de server?

Wanneer je jouw Minecraft hebt opgestart kun je het onderstaande stappenplan volgen. Als je deze stappen hebt voltooid kun je met stap 6 onze server joinen! Wij wensen je alvast heel veel plezier!

1. Klik op Multiplayer/Samen spelen.

2. Klik op Add Server/Server toevoegen.

3. Vul als Server Name/Servernaam TorchCraft of een andere naam in.

4. Vul als Server Address/Serveradres play.torchcraft.nl in.

5. Klik op Done/Gereed.

6. Dubbelklik met jouw linkermuisknop op de server, of klik op Join Server/Server bezoeken.

Hoe kan ik joinen met PS4/XBOX/Nintendo/Telefoon (Bedrock edition)?

Helaas is dit voorlopig nog niet mogelijk. We werken eraan om Bedrock support toe te voegen aan de server zodat ook op deze manier het mogelijk is te kunnen joinen. Om op de hoogte te blijven van onze Bedrock support kun je onze Discord-server joinen!

Welke gamemodes kan ik spelen?

Wij hebben op dit moment de gamemodes Survival, Skyblock, Creative, Event en Theater.

Op Survival moet je zien te overleven met vrienden en kan je grote bouwwerken bouwen. Je kunt elke kant op, of je nou een boerderij wilt bouwen, een grote kerk of een gigantische opslag: verzamel alles wat je nodig hebt en ga er helemaal voor!

Skyblock is er ook om te overleven, maar op een eiland hoog in de lucht. Spullen zijn te verkrijgen door challenges te voltooien en farms te bouwen. Ook zijn er vette Dungeons om te voltooien. Hiermee krijg je sleutels om nog meer items mee te krijgen.

Even een pauze nodig? Creative is er om je uit te leven door te bouwen wat jij wilt met extra tools zoals WorldEdit, armor stand editor en meer. Hiervoor gelden er natuurlijk ook regels, neem deze door om een straf te voorkomen.

Voor Theater en Event zijn er meestal speciale momenten. Vaak zijn deze in weekenden, vakanties of rond feestdagen. Deze gamemodes zijn over het algemeen niet beschikbaar om te joinen. Wij werken er hard aan om de allerleukste theatervoorstellingen en events voor jullie klaar te zetten.

Hoeveel resets zijn er?

Wij streven ernaar om op Survival geen resets te doen en deze zullen er daarom ook niet zomaar komen. Inmiddels draait Survival al meer dan 10 jaar zonder een reset, wat maakt dat je er vrij zeker van kunt zijn dat dit niet snel zal gebeuren. Dit zal alleen gebeuren als er een volledige rework van de gamemode nodig is. In dat geval zullen wij natuurlijk iedereen ruim vantevoren informeren.

Waar kan ik terecht met vragen of klachten?

Mocht je vragen hebben kun je altijd terecht bij een van onze staffleden. Als deze niet direct een antwoord op hebben of niet aanwezig zijn kun je altijd een ticket sturen naar hulp@torchcraft.nl voor hulp, klachten en andere zaken.

Voor vragen of opmerkingen over onze winkel verzoeken we je om een ticket naar winkel@torchcraft.nl te sturen.

In onze Discord-server hebben wij ook een #support kanaal. Op die manier is het ook mogelijk een ticket te sturen. Meer informatie vind je in dat kanaal.

Waar kan ik terecht bij problemen met een aankoop?

Als je je aankoop niet ontvangen hebt of andere problemen met je aankoop hebt kun je een mail sturen naar winkel@torchcraft.nl

Hoe vind ik jullie op sociale media?

Wij zijn te vinden op verschillende sociale media, zoals YouTube, Instagram, TikTok en Discord

Waar kan ik de regels en toegestane modificaties vinden?

Je kunt de regels van de server hier vinden, de toegestane modificaties hier. Onze Discord regels zijn te vinden in het kanaal #regels.

Hoe kan ik samenwerken met vrienden op de server?

Je kunt op Survival mensen trusten op jouw claim door middel van het commando /trust <naam>. Wil je niet dat deze spelers alles kunnen, of juist wel? Let wel op, sta jij buiten jouw claim zorgt dit ervoor dat dit in alle claims geldt!

• /trustlist laat elke speler die jij, of iemand met permissiontrust op jouw claim heeft getrust.

• /permissiontrust <naam> geeft deze speler bijna alle rechten op jouw trust. Deze speler kan jouw claim niet weghalen, wel kan de speler andere mensen trust geven in jouw claim. Pas hier dus mee op! Spelers met permissiontrust zijn immuun tegen de permissiontrust van anderen, alleen jij kunt deze trusten of untrusten.

• /containertrust <naam> zorgt ervoor dat de spelers die jij trust geeft alleen in jouw kisten, shulker boxen, furnaces et cetera kunnen.

• /accestrust <naam> geeft alleen rechten om deuren, levers, buttons et cetera te gebruiken.

• /untrust <naam> haalt de trust van de betreffende speler weg.

Op Skyblock kun je spelers inviten op jouw island door middel van het commando /is team invite. Hierdoor worden zij lid van jouw island. Je kunt in /is settings instellen wat zij per rang mogen doen op jouw island. Een Owner, Sub-Owner en Member zijn lid van jouw island, een speler met trust of coop zijn dit niet. Zij hebben zelf ook een island.
  • /is team accept/reject geeft de optie om een verzoek te accepteren of te weigeren.

• /is team trust/untrust <naam> geeft spelers een uitnodiging om vertrouwd lid te worden van jouw island. Dit betekent dat zij dingen op jouw island kunnen doen, ook als jij niet online bent. Untrust zorgt ervoor dat de speler geen vertrouwd lid meer is.

• /is team coop/uncoop <naam> geeft spelers een uitnodiging om tijdelijk vertrouwd lid te worden van jouw island. Dit betekent dat zij dingen op jouw island kunnen doen, zolang jij op Skyblock bent. Het moment dat jij van Skyblock af gaat, gaat de coop ook weg. Uncoop zorgt ervoor dat de speler geen tijdelijk vertrouwd lid meer is.

• /is team promote/demote <naam> promoot een Member naar een Sub-Owner, of andersom; demote.

• /is team setowner <naam> laat jou het eigenschap van het island overdragen.

• /is team leave laat je jouw huidige island verlaten.

• /is team kick <naam> schopt iemand uit jouw team.

• /is expel <naam> schopt een ongewenste bezoeker van jouw island af. Teamleden zijn hiervoor immuun.

• /is ban <naam> verbant een speler van jouw island.

Ook op Creative kun je mensen trusten of adden op jouw plot. Deze commando’s zijn hoofdletter gevoelig voor de spelersnamen.

• /plot trust/untrust <naam> geeft een speler trust op jouw plot, of haalt de trust weg. Een speler kan hiermee bouwen wanneer jij online bent, maar ook wanneer jij offline bent..

• /plot add <naam> geeft een speler add op jouw plot, deze speler kan bouwen zolang jij op Creative bent. Add blijft staan totdat jij dit weghaalt.

• /plot remove <naam> haalt een speler uit jouw trust- of addlist. Verwar dit niet met het verwijderen van jouw plot.

• /plot ban <naam> verbant een speler van jouw plot.

Hoe wordt ik Staff, YouTuber, Streamer, Bouwer, of iets anders op de server?

Hiervoor moet je solliciteren, alle informatie hierover is hier te vinden.

Waar kan ik doneren voor de server?

Je kunt doneren aan de server door middel van een rank en/of andere ingame spullen te kopen via onze winkel. Goed om te weten is dat wij alle donaties in de server steken, niks hiervan gaat naar onze eigen zakken!

Hoe link ik mijn Discord account aan mijn Minecraft account?

Om alle kanalen in onze Discord server te zien moet je jouw account linken met jouw Minecraft account. In onze Discord server hebben wij het kanaal #algemeen. Typ /registreer om een commando te laten verschijnen. Gebruik dit commando op onze Minecraft server om jouw accounts te koppelen.