Challenges


Een groot onderdeel van Skyblock bestaat uit het doen van 'challenges'. Met challenges kan je onder andere handige blocks vrijspelen voor je eiland, die je op een doorsnee skyblock eiland niet kan krijgen.

Er zijn veel verschillende challenges en voor elke challenge moet je een bepaalde taak volbrengen om de challenge te voltooien.

De challenges zijn verdeeld in een aantal niveaus, en ze bestaan meestal uit het verzamelen van items. Om van het ene niveau naar het volgende niveau te komen, moet je een bepaald aantal uitdagingen eerst voltooid hebben voordat het volgende niveau wordt vrijgespeeld. 

Als je een challenge voltooid hebt, kan je die bij sommige nogmaals doen. De beloning voor het opnieuw voltooien van een challenge is vaak wel veel lager dan de oorspronkelijke beloning.

Om challenges te kunnen doen en te volbrengen, zijn de onderstaande commando's van belang:

 • /is challenges: Bekijk alle challenges die je gedaan hebt of die je nog kan doen. Let op: je kan dit alleen bekijken met de command als je op je eigen eiland staat. Shortcut: /c

Adminshop


De adminshop op Skyblock werkt net wat anders dan op de andere gamemodes. Zoals hierboven omschreven, heb je verschillende niveaus bij de challenges. Diezelfde niveaus worden ook gebruikt in de adminshop. Dus elke keer als je een challenge niveau omhoog gaat, kan je nieuwe items in de adminshop vrij spelen om te verkopen of te kopen.
Om naar de adminshop te gaan, kan je warpen naar /warp winkel.


Spawners


 • Je kunt spawners alleen breken met een Silk Touch pickaxe, ongeacht welke rank je bent!
 • Je kunt spawners krijgen via crates en shops, zoals de adminshop en de mobcoin shop.
 • Spawners kun je stacken door ze naast elkaar te plaatsen. Zodra je de spawner plaatst worden ze samengevoegd.

Cobble Generators


Het type blokken in een cobble generator en de kans dat ze worden gegenereerd hangen af van je eiland level en welke generator je gekocht heb. Zie met /is generator welke blokken jij in je generator kan verwachten en hoe duur een upgrade is. 


Hoppers


 • Ieder eiland heeft een hopper limiet. Je kan alle limieten bekijken met /is limits. Hier kun je ook zien hoeveel hoppers je al hebt geplaatst en wat de limiet is.
 • Je kunt geüpgradede hoppers vrijspelen met coins.
 • Voor meer informatie over hoe hoppers werken en hoe je ze kan gebruiken vind je hier.

ChestShops


Om een ChestShop te maken plaats je een bordje op een kist. Op dit bordje zet je de volgende informatie:

 • 1e regel: Deze regel laat je leeg
 • 2e regel: Hier zet je het aantal neer (Maximaal 2304, dat is één inventory)
 • 3e regel: B 40 / S 40 / B 40: S40 (Buy kan je gebruiken als je iets wilt verkopen en Sell kan je gebruiken als je een voorwerp wilt inkopen.)
 • 4e regel: ? (Als je '?' plaatst kun je met het item in je handen op het bordje slaan om dit naar het item in je hand, of naar het item wat al in de kist zit te veranderen).

Island Levels


Op Skyblock heb je een eiland met een eiland level. Dit level wordt bepaald door de hoeveelheid blokken op je eiland. Elk blok heeft zijn eigen waarde. Voor elk level zijn 100 punten nodig. Dus stel als je stone blocks zou plaatsen voor een eiland level, dan moet je intotaal 100 stone blocks plaatsen om een level omhoog te gaan, omdat een stone block 1 punt waard is.

Hieronder is een lijst te zien met de hoogste blokwaardes op Skyblock:

 Blok
Waarde in punten
Waarde in levels 
 Reinforced Deepslate
10.000
100
 Beacon
500 

 Netherite Block
500 

 Diamond Block
300 

 Emerald Block
250 
2,5 
 Dragon Egg
150 
1,5 
 Enchanting Table
150 
1,5 
 Gold Block
150 
1,5 
 Bell
100 
1
 Ender Chest
100
1
 Raw Gold Block
100 

 Spore Blossom
100 

We proberen deze lijst zoveel mogelijk up-to date te houden!

 
Wil je zelf kijken welke waarde een blok heeft? Hou dit blok dan in je hand en typ /is value hand. Als je een waarde van een blok wil opzoeken die je niet in je hand hebt, dan kan je de waarde van dat blok opzoeken door /is value [naam van blok] te typen.


Coinflip


Een wel bekend gok spelletje, zet zoveel geld als je wilt in en probeer te winnen van je tegenstander! Je kan een potje starten met het commando: /coinflip. Je kan ook direct in één command een coinflip aanmaken, dit doe je met /coinflip create [bedrag om te coinflippen].


Lift


Op Skyblock heeft iedereen de mogelijkheid om een lift te maken. Dit doe je door [Lift] op een sign te plaatsen. Vervolgens plaats je op een andere hoogte (op dezelfde x- en z-coördinaten) nog een sign met [Lift]. Nu kun je door middel van (shift)-rechtermuisklik de lift gebruiken om snel omhoog en omlaag te gaan!

Let op:
 • zorg dat er op beide lift-locaties voldoende blokjes om de sign heen staan. Zo voorkom je dat je onverwachts naar beneden valt na het teleporteren!
 • de liftsign moet op y-62 of hoger staan!

Mobcoins


Op Skyblock zijn er ook Mobcoins. Dit zijn speciale coins die je kan verdienen door mobs te killen. Je ontvangt ze alleen als jij als speler de mob doodt door middel van een wapen.

Met mobcoins kun je items kopen in de speciale mobcoins shop in de in-game winkel. Het aanbod van items verandert iedere 24 uur.

Je kan met mobcoins ook een gokspelletje spelen, deze machine bevindt zich bij /warp xp.

Hieronder is een lijst met de droprate en de kans in percentage voor mobcoins per mob:

 Mob/Monster
 Drop rate
 Kans %
 Blaze
 3-5
 15
 Chicken
 1-2
 10
 Cow
 1-2
 10
 Creeper
 3-5
 15
 Drowned
 2-3
 10 
 Enderman
 3-5
 10
 Guardian
 3-6
 25
 Iron Golem
 5-8
 20
 Magma Cube
 3-6 
 25 
 Phantom
 8-12
 30
 Pig
 1-2
 10
 Piglin
 3-5
 15
 Rabbit
 1-2
 10
 Sheep
 1-2
 10
 Skeleton
 2-3
 10
 Slime
 2-4
 20
 Spider
 2-3
 10
 Villager
 2-5 
 20 
 Witch
 4-8
 15
 Zombie
 2-3
 10
 Zombified Piglin
 3-5
 15


Zombified Piglins


Zombified Piglins kunnen niet door Nether portals heen reizen.