Op Survival1 en Survival2 is het toegestaan om te griefen. Griefen is het kapot maken van gebouwen van andere spelers om zelf van de spullen te profiteren. Dit griefen kan je tegen gaan door jouw grond te protecten (beveiligen). Om te protecten heb je een Wooden-Hoe (houten schoffel) nodig. Dit kan je maken met 2 sticks en 2 wooden planks. Als je nieuw bent op de server krijg je echter standaard een Wooden-Hoe in je inventory, met de naam: Protect-stick.

Als je je Wooden-Hoe gebruikt, komt er te staan: 'Je mag nog x blokken claimen.' De 'x' staat voor het aantal blokken dat je nog over hebt. Met deze blokken kun je je gebouw protecten.

Je kunt eventueel extra protectie blokken kopen via de TorchCraft Webshop. Tevens kan je ze verdienen door te voten op Torchcraft. Per vote kun je 100 protectie blokjes verdienen. Voten kan je op deze pagina doen.

Hoe claim ik een gebied?
Het is verstandig om je hele gebouw en een klein gebied eromheen te protecten. Dit doe je door met je rechter muisknop een blokje met je Wooden-Hoe te selecteren. Dan loop je naar de andere kant van je huis en selecteer je opnieuw een blokje met je rechter muisknop. Het gebied dat je protect moet minstens 10 x 10 blokjes zijn. Dus als je minder dan 100 protectie blokken hebt kun je niet protecten. Als je het goed hebt gedaan dan zie je in elke hoek een glowstone en gold blok. Deze blokken markeren het gebied dat jij hebt geprotect.

Er is eventueel ook een video beschikbaar die uitleg geeft over het claimen van een gebied.

Hoe verwijder ik een claim?
Je kunt je eigen claim verwijderen door het commando /abandonclaim te gebruiken. Je moet dit twee achter elkaar doen om het te bevestigen.

Hoe maak ik een claim groter of kleiner?

Je kunt je claim aanpassen door met je rechter muisknop met de Wooden-Hoe op de glowstone in een hoek te klikken. Je krijgt dan te zien: 'Resizing claim'. Selecteer vervolgens met je rechter muisknop ergens anders de nieuwe hoek om de claim aan te passen. Klaar!

Hoe geef ik iemand toegang tot mijn claim?
Om iemand toegang te geven tot je claim zijn de onderstaande commando's beschikbaar:

• /Trust <naam>: Deze trust geeft mensen het recht om te bouwen en om chesten, deuren, knoppen en schakels te gebruiken.
  • /ContainerTrust <naam>: Deze trust geeft mensen het recht om chesten, deuren, bedden, knoppen en schakels te gebruiken.
  • /AccessTrust <naam>: Deze trust geeft mensen het recht om deuren, bedden, knoppen en schakels te gebruiken.
  • /PermissionTrust <naam>: Deze trust geeft mensen het recht om andere mensen een trust te geven.

Het is ook mogelijk om iemand slechts voor een deel van je claim een trust te geven. Dit kan je regelen door het commando /subdivideclaims toe te passen en dan kan met je Protect-stick een gebied te selecteren.

Hoe ontneem ik iemand toegang tot mijn claim?

Indien je een persoon een trust wil ontnemen dan gebruik je het commando: /untrust <naam>

Spawner limiet, en Moblimiet
Om Lag te voorkomen op de server werken we met een Spawner limiet. Dit houdt in dat er per chunk niet meer dan 20 spawners mogen staan.

Verder hebben we op de server een Moblimiter lopen. Dit betekend dat als er te veel mobs bij elkaar op 1 stuk staan er mobs worden verwijderd. Om te voorkomen dat jouw dieren verdwijnen raden wij aan om tussen elke 25 mobs 20 lege blokken te plaatsen. Dit zal voorkomt dat je mobs plotseling verdwijnen.