Op Survival is het toegestaan om te griefen. Griefen is het kapot maken van gebouwen van andere spelers om zelf van de spullen te profiteren. Dit griefen kan je voorkomen door jouw grond te claimen (beveiligen).

Om te claimen heb je een Wooden Hoe (houten schoffel) nodig. Die kan je maken met 2 sticks en 2 houten planken, of door middel van het commando /kit claim. Als je nieuw bent op de server krijg je standaard een Wooden Hoe in je inventory, met de naam: claimstok.

Als je je Wooden Hoe gebruikt, komt er te staan: 'Je mag nog x blokken claimen.' De 'x' staat voor het aantal claimblokken dat je nog over hebt. Met deze claimblokken kun je je gebouw of gebied claimen.

Je kan eventueel extra claimblokken kopen via de TorchCraft Winkel. Tevens kan je ze verdienen door te voten (stemmen) op TorchCraft. Per vote krijg je 1 token, die je vervolgens kan inruilen voor claimblokken via het commando /tshop. Voten kan je op deze pagina doen (zorg wel dat je dan op onze server online bent).

Hoe claim ik een gebied?
Het is verstandig om je hele gebouw en een klein gebied eromheen te claimen. Dit doe je door met je rechter muisknop een blokje met je Wooden Hoe te selecteren. Dan loop je naar de andere kant van je huis en selecteer je opnieuw een blokje met je rechter muisknop.

Het gebied dat je claimt moet minstens 5 blokken breed en 100 claimblokken groot zijn. Dus als je minder dan 100 claimblokken hebt kun je niet claim. Als je het goed hebt gedaan dan zie je in elke hoek een glowstone en gold block. Deze blokken markeren het gebied dat jij hebt geclaimd. Bezoek voor meer informatie /warp protect of /warp uitleg of bekijk de onderstaande video:

Hoe verwijder ik een claim?
Je kunt je eigen claim verwijderen door het commando /unclaim te gebruiken. Je krijgt dan de melding 'Claim verwijderd' te zien.

Hoe maak ik een claim groter of kleiner?
Je kunt je claim aanpassen door met je rechter muisknop met de Wooden Hoe op de glowstone in een hoek te klikken. Je krijgt dan: 'Claim grote aanpassen' te zien. Selecteer vervolgens met je rechter muisknop ergens anders de nieuwe hoek om de claim aan te passen. Klaar!

Hoe geef ik iemand toegang tot mijn claim (trust)?
Om iemand toegang te geven tot je claim zijn de onderstaande commando's beschikbaar:

• /Trust [speler naam]: Deze trust geeft mensen het recht om te bouwen en om chesten, deuren, knoppen en schakels te gebruiken.
  • /containertrust [speler naam]: Deze trust geeft mensen het recht om kisten, hoppers, en andere containers te gebruiken.
  • /accesstrust [speler naam]: Deze trust geeft mensen het recht om deuren, bedden, knoppen en schakels te gebruiken.
  • /permissiontrust [speler naam]: Deze trust geeft mensen het recht om andere mensen een trust te geven.

Het is ook mogelijk om iemand slechts voor een deel van je claim een trust te geven. Dit kan je regelen door je Protect-stick vast te pakken, het commando /subdivideclaims toe te passen en dan kan met je Protect-stick een gebied te selecteren.

Hoe ontneem ik iemand's toegang tot mijn claim?

Indien je een persoon een trust wil ontnemen dan gebruik je het commando: /untrust (speler naam).