Op TorchCraft gelden regels over het gebruik van Modifications, ook wel 'Mods' genaamd. De meeste mods voegen inhoud toe aan het spel, veranderen de gameplay of de uitstraling van het spel, of geeft de speler meer mogelijkheden in de manier waarop hij omgaat met de Minecraft wereld. Een dergelijke mod dient derhalve niet verward te worden met mensen die “Moderator” op de server zijn.

Op Torchcraft zijn slechts enkele modifications/mods toegestaan om te gebruiken. Hieronder zijn de modloaders en de mods weergegeven die toegestaan zijn. Het gebruik van andere mods op de server dan hier weergegeven, kan leiden tot een ban van 1 a 3 maanden. Zie ook de 'Regels' pagina.

Modificaties die je geen voordeel geven tegenover andere spelers zijn toegestaan. Je kan hieronder een lijst vinden met een aantal voorbeelden van mods die zijn toegestaan.

Voorbeelden toegestane mods:

Optifine

  • Deze mod zorgt ervoor dat je veel meer kan veranderen in het Videosettings menu. Voor mensen met een minder goede computer handig om meer Frames Per Second (FPS) te halen. 


Forge Modloader

  • De meeste mods die gemaakt zijn hebben Forge Modloader nodig om te kunnen draaien. De meeste Modloader mods werken ook op Forge Modloader.


Rei's minimap

  • Deze mod voegt een minimap toe, je kan hierop je omgeving zien. Open de map met “X”, zoom in op de map met “Z” en open het menu met “M”.


Inventory Tweaks

  • Deze mod zorgt ervoor dat je je inventory kan sorteren en sneller spullen kan pakken en wegleggen. De instellingen kun je regelen in je inventory. Let op, deze mod is niet toegestaan op PvP gamemodes!


Monster Spawn Highlighter

  • Deze mod laat zien waar mobs kunnen spawnen aan de hand van de lichtlevels die bepalen waar mobs kunnen spawnen. Open het menu met de letter “L”.


MAtmos

  • Deze mod voegt omgevingsgeluiden toe. Let op, de nether wordt nu echt creepy. Geluid kun je regelen met de F7-toets (Fn+F7 voor macgebruikers).


Tabbychat

  • Deze mod zorgt ervoor dat je je chat in verschillende kanalen kan scheiden. Je kan ook chatfilters toevoegen.