Op SkyBlock hebben we een hopper systeem waarmee je hoppers kunt upgrade. Hieronder staat een overzicht waarin staat welk level welke functie heeft. Het hoofd doel van dit hopper systeem is dat je hoppers “draadloos” met elkaar kan verbinden.

Hoe krijg je deze speciale hoppers?

Je plaatst een normale hopper, deze hopper krijgt automatisch extra functies zodra je er met je linkermuisknop op klikt. Je komt dan in een menu terecht wat er ongeveer zo uitziet:

Image Placeholder

Als je met je muis over de verschillende items gaat zie je wat je ermee kan doen.
De bovenste rij met items is de rij waarin je bepaalde functies kan upgraden bijvoorbeeld meer koppelingen met kisten. De rij hieronder is de rij om de hopper te configureren, bijvoorbeeld koppelen met kisten of suction aan/uit zetten.
De functies zelf kan je niet gelijk gebruiken en upgraden, je moet ze eerst ontgrendelen via de challenges die te vinden zijn via /c
Je breekt de hopper door te hakken terwijl je shift.

Functies:

Koppelingen:
Deze hopper kan je koppelen met kisten of andere hoppers. Op deze manier hoeft de hopper niet perse tegen een kist aan te staan. Deze functie kan je upgraden door op de kist te klikken. De standaard hopper heeft maximaal 10 koppelingen, dit kan je upgraden tot maximaal 50 koppelingen.
Kosten koppeling upgrades:
20 koppelingen – 1k
30 koppelingen – 5k
40 koppelingen – 10k
50 koppelingen 15k

Transfer aantal:
Het transfer aantal is het aantal items dat per ingestelde tijd naar een volgende locatie gaat. Hoe hoger dit getal is hoe sneller de hopper items vervoerd.
Kosten transfer aantal upgrades:
8 items – 1k
16 items – 5k
32 items - 10k
64 items – 15k

Suction radius:
De hopper heeft ook een functie genaamd Suction, dit zorgt ervoor dat de hopper niet alleen items die op de hopper liggen oppakt, maar ook de items een paar blokken ernaast. Hoe hoger de radius hoe verder weg de items van de hoppers kunnen liggen. Zo heb je minder hoppers nodig!
Kosten suction radius:
2 blokken – 1k
4 blokken – 2,5k
6 blokken – 5k
8 blokken – 10k

Maximale koppeling afstand:
Deze hopper kan je koppelen met kisten of andere hoppers op afstand. Deze afstand staat standaard ingesteld op 50 blokken. Door op het kompas te klikken kan je deze functie upgraden. De maximale koppel afstand is 200 blokken.
Kosten maximale koppeling afstand upgrades:
100 blokken – 2,5k
150 blokken – 5k
200 blokken – 10k