Hoi, welkom in Prison!

Prison is een gamemode waarin je speelt als een boef die zit opgesloten in een gevangenis. Het doel van het spel is om jezelf te bewijzen binnen én buiten de prisonmuren door middel van ranks, rijkdom en status! De basisprincipes van het spel vind je op deze pagina. Voor meer info-pagina's, klik hier.

In Prison is er ongelofelijk veel te doen en beleven, maar als beginner kun je je het beste concentreren op twee basisdoelen waarmee je een goede start kunt maken op de gamemode: mine-ranks en ontsnappen.

Het begin

Mine-ranks
Door te minen in de mine (die grote vierkante bak bij /spawn) kun je grondstoffen verzamelen. Deze grondstoffen kun je vervolgens verkopen, waardoor je coins verdient. Uiteindelijk kun je met deze coins "rankuppen". Dat wil zeggen dat je een mine-rank stijgt. Als nieuwe speler begin je als rank A, waarna je kunt rankuppen naar rank B door /rankup te typen.
Na elke rankup krijg je toegang tot een nieuwe mine, met betere, waardevollere grondstoffen. Je kunt naar die mine door naar jouw mine-rank letter te warpen met /warp [mine-rank].

Je krijgt niet alleen een betere mine, maar speelt ook andere features vrij door te stijgen in mine-rank! Een overzicht daarvan vind je hier.

Ontsnappen
Een goede manier om Prison te ontdekken is aan de hand van quests. In Prison zijn er quests met een verhaallijn, die de basisprincipen van Prison uitleggen terwijl je speelt. De eerste quest krijg je direct als je de server voor het eerst betreed. Daarna volg je gewoonweg de instructies die je in de chat en je Questlogboek (/quests journal) krijgt.
Voor meer informatie over hoe quests werken, klik hier.

Door de quests te voltooien kun je uiteindelijk uit de gevangenis ontsnappen! Maar let op, dat kan best een uitdaging zijn. Zolang je goed leest zou het moeten lukken. Misschien moet je de mijnschachten in het werkkamp ook eens bekijken...

Andere basisfuncties in Prison

Spawn
Op /spawn zijn er een aantal handige fasciliteiten waar je gebruik van kunt maken.
  • Smelthuis - Hier vind je ovens, anvils, enchantment tables en enderchests
  • Stats - Wie was het meest online deze week, of wie ving de meeste vissen? Je ziet het hier!
  • Boerderij - Dood hier pigs en schapen voor gratis vlees en wol
  • Adminshop - Hier kun je altijd terecht voor nuttige items zoals een nieuwe pickaxe, kleurstoffen, en sleutels
  • Cellen - Huur een cel als je nog geen plot hebt. Hier kun je bijvoorbeeld tijdelijk je spullen opslaan en je privé-blastfurnaces plaatsen. Jouw eigen hokje!
  • Visvijver - Hier kun je uiteraard visjes vangen. En wie weet pluk jij nog wel dat mending boekje uit het water!

Plots
Na je ontsnapping krijg je de mogelijkheid om een plot te claimen. Een plot is een kavel van 65x65 blocks waar je vrij op kunt bouwen. Je kunt meer plots vrijspelen door hogere mine-ranks te halen of te doneren in de winkel.

Warps
In het /warps menu zie je een hoop handige warps die je kunt gebruiken om snel ergens naar toe te teleporteren. Je kunt hier onder andere naar /warp bussen, waar vanuit je naar de houtfarm kunt reizen voor gratis hout!