Als boef op prison wil je natuurlijk zo snel mogelijk geld kunnen verdienen om in Rank te kunnen groeien, zodat je daarmee betere mines te kunt bezoeken en meer mogelijkheden kan krijgen op prison.


Minen
Als nieuwe speler begin je in mine A. Hier is het handig om te zorgen voor voldoende Coal, om al je Cobblestone om te kunnen smelten naar Stone. Dit levert namelijk veel meer op. 1 Cobblestone is namelijk 0.10 Coins waard, terwijl 1 Stone 1 Coin waard is.

Een slim rekensommetje

  • 1 Oak wood: Smelt 4 ores
  • 1 Coal: Smelt 8 ores

Als ik Oak Wood verbrand krijg ik Charcoal

  • 1 Charcoal: Smelt 8 ores

Van Coal kan ik Coal Blocks maken.

  • 1 Coal Block is: 19 Coins waard


Als ik Charcoal gebruik om te smelten kan ik sneller geld verdienen door Coal Blocks te verkopen.

Vanaf Rank B.
Heb je als boef genoeg geld verdient om in rank omhoog te kunnen met /rankup. Dan kan je naar mine B, met het command /warp b. Daar zullen er ook meer items beschikbaar komen om te minen. Het is raadzaam alle Ores om te smelten naar Ingots. Als je dit doet dan kan je van de ores weer Blocks maken en deze verkopen. Blocks leveren meer geld op dan losse Ores of Ingots.


Lapis is één van de meest waardevolle Items op Prison. Zorg dat je als boef toegang krijgt tot de mines die Lapis bevatten.Farms
Een andere manier om snel geld te kunnen verdienen is het gebruik maken van de Xp-farms, en de Konijnenfarm. De items die de Mobs droppen kan je verkopen.


  • Bij de Konijnenfarm zit een verkooppunt voor de Konijnenpootjes 
  • Bij de Xp-farms zit een verkooppunt voor Rotten Flesh, Bones, Spider Eyes en Gunpowder Vissen
Vlak bij de varkensboerderij bij /warp visvijver kan je vissen. Deze vissen kan je bij het huisje in de buurt van de visvijver verkopen. Ook bijzondere dingen die je opvist zoals Lilypads en Sadles kun je hier verkopen.