Bij Torchcraft Prison beleef je het verhaal van een gevangene die in de Prison zit na het plegen van een overval op de lokale bloemenwinkel. Dit verhaal wordt gespeeld door het voltooien van Quests. Door het voltooien van de Quests krijg je beloningen en de mogelijkheid om uit de gevangenis te ontsnappen en een plot te claimen om op te bouwen.

Daarnaast zijn er Challenges die het leven van de gevangenis een heuze uitdaging maken, maar ook unieke beloningen kunnen opleveren door hogere tiers te behalen.

Quests

Het starten van een Quest
Op het moment dat je voor het eerst op de Prison gamemode komt wordt er automatisch een Quest gestart. Een Quest bestaat uit meerdere stages/opdrachten die je moet uitvoeren om een quest te voltooien. Na het voltooien van een Quest krijg je beloningen en heb je de mogelijkheid de volgende Quest te starten.

Na het voltooien van een Quest krijg je een aanwijzing over waar je de eerstvolgende Quest kunt vinden. Bijvoorbeeld door te praten met Kostunrix, een gevangene die bij de visvijver in de gevangenis te vinden is. Je praat met zo’n zogenoemde NPC door met de rechtermuisknop op dit karakter te klikken.


Quests voltooien
Een Quest voltooi je door alle opdrachten uit te voeren die bij de bijbehorende Quest horen. In de chat ontvang je na het voltooien van een opdracht direct een nieuwe opdracht, met het bijbehorende korte verhaaltje. Als je bent vergeten wat je moet doen, kun je door /quests journal te typen een boekje verkrijgen waarin je huidige opdracht staat vermeld. Dit boekje kun je weer wegstoppen door hetzelfde commando te gebruiken. Met /quests kom je in een .

Na het voltooien van de Quest “Escape” krijg je de mogelijkheid om een plot te claimen waar je je eigen bouwwerk kunt maken. Arjen (die je kunt kennen uit deze video) wacht je op na je ontsnapping en legt je uit hoe je een plot claimt.


Challenges

Challenge Tiers
Naast Quests zijn er ook Challenges die het leven van een gevangene een stuk interessanter en uitdagender maken. Typ /challenges (of de afkorting /c) om in het Challenges-menu te komen.

Door het voltooien van Challenges verdien je punten. Deze punten kun je zien als een soort experience points waarmee je in hogere Tiers (levels) kunt komen. Na het behalen van een hogere Tier kun je beloningen claimen. Hoe hoger je Tier, hoe waardevoller de beloning. In totaal zijn er 10 Tiers.

Om de 4 weken start er een nieuw seizoen van de Challenges en gaan je Tiers en punten terug naar 0. Je hebt dan weer opnieuw de kans om beloningen te verdienen.


Daily en weekly challenges
Binnen Challenges wordt er onderscheid gemaakt tussen daily en weekly challenges. Met het voltooien van daily challenges verdien je 10 punten, met weekly challenges 100 punten.

Elke dag zijn er 3 nieuwe daily challenges welke te vinden zijn onder het meest rechter boekje in /challenges. Zie voorbeeld hieronder.

Image Placeholder

Elke week start er een nieuwe weekly challenge. Deze challenges zijn uitdagender en moeilijker om te voltooien dan een daily challenge, maar leveren ook meer punten op.

 

Beloningen claimen
Op de homepage van /challenges kun je onder het anvil/aambeeld symbooltje zien hoe veel punten je hebt. Ook daar zie je hoe veel punten je moet om een nieuwe Tier te behalen.

Na het behalen van een nieuwe Tier kun je onder het Minecart icoontje je beloning ophalen door op je behaalde Tier te klikken.


Miniquests

Wat zijn Miniquests?
Naast de escape Questline zijn er ook MiniQuests. Dit zijn korte losstaande Quests waarmee je rewards kunt verdienen of speciale blokken/items kunt vrijspelen.

De Miniquests zijn verspreid in en rondom de Prison-stad. Zodra je in de buurt komt van een Miniquest krijg je een melding in beeld dat je een nieuwe Miniquest hebt ontdekt. Je start de Miniquest door met de respectieve NPC te praten door rechtermuisklik op dat karakter te doen.

Volg de aanwijzingen van de NPC om de miniquest te voltooien.

Soms krijg je van zo'n NPC een "Quest Item". Dat is een speciaal item welke je niet kunt gebruiken of weggooien. Mocht je toch geprobeerd hebben om dit item op de grond te gooien, komt deze in je Questrugzak. Deze vind je onder het commando /questbackpack (of de afkorting /qbp). Zo raak je je belangrijke Quest Items nooit kwijt!